O varietate de seminee pe gustul si locuinta fiecaruia

In ziua de astazi exista o intreaga varietate de seminee. De-a lungul timpului, semineele au cunoscut diversificare, astfel incat acum putem achizitiona atat seminee clasice, ca sistem de incalzire, cat si seminee moderne, create cu functie decorativa si sociala. Fara indoiala, daca in trecut semineele erau vizate de cei care aveau case si spatiu suficient de mare pentru instalarea unui semineu, acum acestea pot fi integrate in cadrul oricarei locuinte.

Exista mai multe tipuri de seminee, fiecare putand raspunde nevoilor spatiului de locuit si nu numai. Dupa stilul semineului distingem intre seminee de clasice (pentru care se utilizeaza materiale precum marmura, piatra masiva), rustice (preponderent piatra cioplita, lemn, caramida) sau moderne (design simplu).

O varietate de seminee pe gustul si locuinta fiecaruia

Dupa functia semineului se poate vorbi despre seminee cu functie de incalzire sau seminee decorative. Semineele cu functie de incalzire sunt cele pe gaz si cele electrice (foarte practice), termosemineele (ideale atat pentru incalzirea apei menajere, cat si pentru intreaga locuinta; functioneaza ca o centrala pe lemne), cele cu focar tip convectie (recomandat incalzirii mai multor camere, iar aerul incalzit circula in casa prin tubulatura inchisa) si semineele cu focar normal (potrivite incalzirii unei singure incaperi).

Semineele pe gaz si cele electrice sunt potrivite mai ales pentru apartament si au avantajul de a fi mai usor de intretinut, fara bataie de cap in privinta alimentarii cu lemn. Acestea pot fi insotite sau nu de un cos de fum (depinde de locuinta si tipul de ventilatie ales), dar depind de reteaua de gaz, nefiind o sursa adiacenta de caldura.

Dupa tipul de focar  se pot distinge semineele inchise (randament 60-90%), cele deschise (randament 10-15%) ori semineele cu focar pe gaz sau electrice.

Semineele inchise sunt cele cu risc limitat, dar a caror functie de incalzire poate duce la o reducere semnificativa a facturii electrice sau de gaz, in cazul in care locuinta este bine izolata, iar semineul este unul de calitate.

Semineele deschise se pliaza, mai degraba, pentru aceia care doresc incalzirea unui living sau a unei singure camere, pastrand atmosfera autentica a focului in casa, la care oamenii se strang pentru seri in familie ori cu prietenii.

Decizia tipului de semineu potrivit locuintei tale trebuie luata impreuna cu specialistul, in functie de mai multe criterii, precum : spatiul de incalzit, izolatia si vechimea locuintei, materialele pentru care se opteaza si, bineinteles, bugetul alocat. In cazul termosemineelor, trebuie avuta in vedere si capacitatea de apa care va fi incalzita.

Daca iti doresti sa creezi o atmosfera de poveste in casa ta, fie ca optezi pentru un model clasic, rustic ori modern, semineul este piesa de rezistenta a locuintei tale! Astfel poti crea un ambient intim, discret, dar reconfortant, si aduc o nota originala spatiilor in care sunt montate.

Fie ca stai la casa, ai un apartament sau o garsoniera si locuinta ta nu este foarte generoasa cu spatiul, semineele pe baza de bioetanol sunt solutia potrivita. Acestea sunt seminee ecologice, cu flacara, dar fara fum, care nu necesita cos de fum sau intretinere. Pot fi mobile sau cu montaj in perete – caz in care se monteaza usor, se gasesc in diverse culori si marimi.

Semineele pe baza de bioetanol pot fi o idee de cadou originala, usor de integrat si in mediul de birou sau orice spatiu comercial. Efectul lor deosebit se poate amplifica utilizand accesorii cu efect vizual si olfactiv puternic, precum lemne ceramice, jar si pietre decorative, miros de padure etc. Mai mult, cele mobile sunt usor de plasat in exterior, pe terasa sau in gradina.

Indiferent de semineul visat, alegerea facuta trebuie sa fie in conformitate si armonie cu specificul locuintei tale, dar si sa raspunda nevoilor tale. De aceea, iti recomandam echipa de specialitate in instalatii de incalzire Verra, pentru o decizie acurata si certitudinea calitatii produsului ales. Noi, cei de la Verra, credem in investitii pe viata, respectand cu strictete normele de rezistenta si siguranta dupa legislatia nationala si europeana. Colaboram cu cei mai mari lideri de piata in domeniu, comercializand numai produse verificate si testate pentru a asigura confortul si siguranta ta!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.