Avantajele aspiratoarelor centralizate

În ultima jumătate de secol numărul cazurilor de astm şi alergii s-a triplat ca afect al gradului crescut de poluare. Aşadar, locuitorii caselor sau apartamentelor devin din ce în ce mai sensibili la praful şi alergenii ce se dezvoltă în spaţiile de locuit în care îşi petrec o bună parte din timp. Mai exact, aerul pe care îl respirăm în casă este de până la 6 ori mai poluant şi mai încărcat în particule decât aerul pe care îl respirăm afară. Astfel, pentru a transforma casa prăfuită într-un cămin sănătos pentru sistemul respirator, puteţi apela la un sistem de aspirare centralizată.

Spre deosebire de aspiratoarele convenţionale care pot recircula praful, un sistem de aspirare centralizat îndepărtează în proporţie de 100% praful, căpuşele, acarienii, polenul, iritaţiile de origine animală sau alţi alergeni. Echipamentul este montat în camera tehnică, la distanţă  de camerele locuite, astfel încât întregul sistem devine foarte silenţios şi discret, permiţând aspirarea chiar şi când cineva se odihneşte.

Principalele avantaje ale sistemelor de aspirare centralizată:

  • rezistența la presiune şi abraziune;
  • procesul de aspirare este mai comod – fără să fie nevoie să mai plimbăm aspiratorul în toată casa sau să vă chinuiţi să urcaţi pe scări cu acest;
  • golirea recipentului se realizează mult mai rar (1-2 pe ani);
  • putere de aspirare ridicată şi constantă bazată pe principiul filtru polen;
  • durată mare de viaţă datorită construcţiei robuste şi calităţii germane de funcţionare;
  • manevrare uşoară deoarece mişcaţi doar furtunul de aspirare;
  • pătrunde şi în cele mai înguste locuri precum calorifere, grinzi, dulapuri de haine, colţuri, etc.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.