În cadrul acestui proiect am montat un cazan pe lemne Atmos de 35 KW cu două acumulatoare de energie a câte 800 litri fiecare.

S-a optat pentru montarea a două puffere datorită înălțimii mici a camerei tehnice.

Pentru cei ce vor să își monteze un cazan pe lemne sau nu au alte posibilități este de reținut faptul că centralele pe lemne intră în gazeificare și oferă cel mai bun randament la temperaturi cuprinse între 80°C și 90°C asta înseamnă o funcționare la putere maximă. Casa are nevoie de toată această putere doar când pereții sunt reci și umiditatea ridicată sau până se atinge punctul de confort.

Pentru a capta energia pe care centrala o produce, dar de care casa nu are nevoie în acel moment se poate opta pentru montarea unuia sau mai multe acumulatoare de căldură (puffer). O dimensionare simplă a rezervoarelor de acumulare este de min 50L/kw.

Montajul acumulatorului de căldură oferă mai multe avantaje utilizatorilor de centrale pe lemne, printre care:

  1. Mărește durata de viață a centralei, permițându-i acesteia să funcționeze la randament maxim și scăzând astfel depunerile de gudroane;
  2. Scade consumul de combustibil cu până la 30%, deci costuri reduse de încălzire;
  3. Încălzire confortabilă micșorând numărul de alimentări cu combustibil;
  4. Crește gradul de siguranță;
  5. Combinarea corpurilor de încălzire (radiatoare) cu încălzire prin pardoseală;
  6. Posibilitatea combinării cu alte sisteme de încălzire, cum ar fi încălzire electrică cu panouri solare.

Verra, firma de instalații termice, montaj cazane pe lemne vă oferă consultanță tehnică în alegerea echipamentului de cea mai bună calitate la cele mai bune prețuri și vă asigură montajul acestora la cele mai înalte standarde de calitate.